27 Temmuz 2016 Çarşamba

NE İZLİYORUM: W DRAMASI İLK İZLENİMLER


Yeni Çarşamba- Perşembe MBC dizisi W, Oyuncuları Lee Jong Suk ve Han Hyo Joo ile merakla beklenen yapımlardan biriydi. Geçtiğimiz hafta ilk iki bölümü yayınlanan dizi olumlu yorumları sırtlamaya başladı bile. Aynı zamanda bir başka iddialı yapım olan “Uncontrollably Fond,” ile aynı saatte yayınlanan dizinin akıbetinin ilerleyen bölümlerde ne olacağını bekleyip göreceğiz.
Her şeyden önce orjinal bir  hikaye kurgusuna dayanan W bana göre seneye damgasını vuracak. Çünkü klasik bir kore dramasından çok fazla iz taşımıyor. Ne tam olarak fantastik ne de aşk dizisi, Sanki hem dizi izliyor hem de webtoon okuyormuş gibi hissediyorsunuz. Böyle bir etki yaratıyor üzerinizde...
Gelin Soompi'nin yayınladığı makaleye göre diziyi diğer yapımlardan ayıracak özelliklere ve ilk izlenimlere bakalım.
**Not: Spoiler içerir.


1. Yapımın Değeri
Gerçek dünyayla sanal dünyayı birbiriyle  harmanlayan ve birbirine bir pamuk ipliği ile tutturan senaryo bu özelliği sebebiyle dikkatleri üzerine çekebilir,kendini yapıma bağlayabilir. Özellikle webtoon çizgileri gerçek dünyaya çok iyi adapte edilmiş ve kitaptan dünyamıza geçerken sanki siz yaşıyormuşsunuz gibi gerçekçi hissettiriyor. Ayrıca paralel zaman fikri de çok  ayrıntılı düşünülmüş. Farklı zaman dilimlerinde yaşayan biri kitap karakteri diğeri insan birbirine aşık olabilir mi?
Dizinin ilk izlenimine göre henüz bir ostsi yok. Ama ostsiz bir k-drama düşünülemeyeceği için önümüzdeki günlerde bir ost yayınlanacağını düşünüyorum

2. Oyuncu Kadrosu ve Karakterler
Lee Jong Suk dizide Kang Cheol isimli bir  webtoon karakterini canlandırıyor. Şimdiye kadar görülen en mükemmel webtoon karakteri olabilir mi? Akla gelen ilk sorular arasında.
Ne olursa olsun yine de kendine hayran bırakacakmış gibi duruyor. Dramalarda belli bir hikayesi olan karakterleri severim. Jong Suk'un karakteri de bir şeyleri aşmış ve hayatının yönünü kendi belirlemiş bir karakter. Bu durumda gerçek ya da sanal olması pek de bir şeyi değiştirmiyor.
Kang Cheol bir gecede ünü katlanmış bir olimpiyat sporcusu,. Atıcılık olimpiyatında  altın madalya kazandıktan sonra tüm ailesi gizemli bir şekilde katledilen sporcu bu olayın tek sorumlusu olarak gösteriliyor ve hikaye de tam bu noktadan sonra başlıyor.

Han Hyo Joo'nun canlandırdığı Oh Yeon Joo  kendine güveni az olan bir doktor karakteri. Oh Yeon Joo'nun  dizi için kilit bir karakter olmasının arkasında şüphesiz ki babası var. Yeon Joo'nun babası Kang Cheol'un yaratıcısı, W webtoonunun yazarı.
Yeon Joo iki bölümde de Kang cheol'un webtoon dünyasına biranda dahil olup onun hayatını kurtarmakla uğraşıyor. ve bu da işlerin ''nasıl''ını bizlere düşündürtmeye başlıyor. Eğer Yeon Joo gerçek bir insansa nasıl sanal bir dünyaya dahil olup bir webtoon karakterinin hayatını kurtarıp onu kendine aşık edebilir?
Kafa karışıklığı şimdilik çözülebilecek boyutta değil.

3. Olay Örgüsü 
Bana göre dizi ilk 2 bölümü daha tam anlamıyla zamanda yolculuk kavramının içini doldurmuş durumda değil. Ama çizimlerin yani webtoon'un insan dünyasında devam ettirilmesi de güzel düşünülmüş şeyler arasında
Dizinin başlarındaki o karamsar havayı sezdiğimde ''Eyvah böyle mi gidecek'' diye düşündüm. Ama dizi Oh Yeon Joo'nun evrenine girer girmez boyut değiştirdi ve olayların akışında beni kendine hayran bıraktı. Kang Cheol'un olimpiyat oyuncusu karakterinden bir suçlu gibi gösterilip daha sonra suçsuz bulunmasına kadar ne olacağını tahmin edemedim. Nasıl olacaktı da dramatik havasından fantastik türüne evrilecekti? Kang chul'un  ailesini öldüren kişiyi bulmaya yemin edip  bir iş adamına dönüşümü de kilit noktalardan biriydi. Ama asıl önemli olay, Oh Yeon Joo'nun babasının kaybolmasından sonra yaşananlardı.
Dizi dram öğelerinden biraz olsun sıyrılıp fantastik kategorisine adım atmıştı atmasına ama dediğim gibi dizinin türünü kafamda henüz tam olarak kestiremedim. Ama yine de beni kendisine bağlamayı başardı.

4. Sonuç olarak?
Dizi sizi biranda şok edebilir, heyecandan öldürebilir. Bu bakımdan olayların etkisi ve oluş hızları çok fazla, yani öyle ''acaba şimdi ne olacak'', ''off olacaksa olsun artık'' şeklinde çileye sokma gibi bir durumu yok.
Her hafta dört gözle bekleyeceğim W'yi... Eğer biraz farklı bir şey izleyeyim,sıkıldım klişelerden saatlerce bakışan karakterlerden diyorsanız W ye mutlaka bir göz atmalısınız. Pişman olmayacağınızı düşünüyorum.
Kaynak: Soompi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder